úterý 1. prosince 2009

MANCHESTER

Toto příjemné a sympatické město v regionu severo-západní Anglie jsme navštívili koncem září. Samotné město Manchester má necelých 440.000 obyvatel, oblast Velký Manchester pak dohromady s městem a přilehlými kraji má 2 240.000 obyvatel.
V minulosti město proslulo svou významnou rolí v průmyslové revoluci a textilním průmyslu. Kdo by neznal tradiční zde vyráběné "mandžestráky"!
Město působí na první pohled velmi poklidně a vyrovnaně. Především Vás, ale zaujme jeho pokroková, moderní tvář, propojená s historickým centrem zařazeným do seznamu památek UNESCO.
Vysoké bankovní budovy a business centra, nedaleko historického centra, moderní a historicky velmi cenné budovy vedle sebe, univerzitní a obchodní metropole, pozoruhodnost spletité sítě kanálů a mlýnů, ale hlavně sportovní velikán.
Tak nějak se dá popsat první dojem z Manchesteru. To vše z něho dělá jeden obrovský magnet na lidi, který do města každoročně přivede mnoho návštěv z celého světa.
Nás do města přitáhl také:-) Zejména to bylo na prohlídku druhého největšího fotbalového stadiónu Anglie, Old Trafford. Sídlo Manchester United. Do toho se při plné obsazenosti stadiónu vejde 76212 diváků.
K přenocování nám skvěle posloužil útulný a čistý hotel Old Trafford Lodge, přímo na kriketovém stejnojmeném stadiónu Old Trafford. Ten je vzdálen přibližně 15 min pěšky od fotbalového stadionu a je domovským hřištěm kriketového klubu Lancashire County Cricket Club.
Z hotelového pokoje byl tak perfektní výhled na hřiště, že jsme litovali toho, že zrovna nic nehrajou.
Na fotkách uvidíte proč...

Žádné komentáře: