úterý 17. května 2011

Christchurch

Největší město jižního ostrova a druhé největší město NZ Christchurch bylo založeno v roce 1850 se nám stalo na 3 měsíce domovem. Historické centrum v anglikánském stylu se pyšní Christ Church katedrálou, která byla zbudována v letech 1864-1904. 
Mezi další kulturní památky, které stojí za to navštívit jsou Bridge of  Remembrace (portál mostu se jmény dělostřelců nasazených v 1. a 2. sv.  válce), budovy obecního úřadu, soudní budovy, Victoria square s květinovými  hodinami, galerie, muzeum, botanická zahrada a art centre (s desítkami galerií, ateliérů, obchodů, divadlem, hvězdárnou a každovíkendovým uměleckým trhem).
Z aktivit bychom pak doporučili projížďku historickou městskou tramvají a plavbu po řece Avon na gondole nebo půjčené lodičce. Plícemi města je pak 2km čtvereční velký Hagley Park s hřišti na košandu, rugby, frisbee, fotbal a golfovým hřištěm.
Nejkrásnějšími plážemi lemujícími Christchurch jsou Taylors Mistake, Sumner a New Brighton s molem, které nám po celou dobu pobytu sloužilo jako rybářská základna.

Žádné komentáře: